Projecten
Tegel
Client: Bailleul Design Agency
Designer: Bailleul Design Agency
Location: Kortrijk, Belgium
Surface m2: 250
Realization: 27-05-2016
Disciplines: Audio-visual and multimedia
Work fields: Brand experience centre
Themes: Icon Technology

The showpiece of the new Barco Campus is the new Barco Experience center were demonstrations run smoothly and inspiration flows freely. The place for customers and partners to experience Barco’s latest technology in full interactivity.

The center gives you a unique insight into all of Barco’s solutions and technological innovations, across markets and industries.

The Experience Center is built around how Barco solutions help people to enjoy compelling entertainment experiences; how they foster knowledge sharing and smart decision-making in organizations and help hospitals provide their patients with the best possible healthcare.

You’ll find four dedicated demo pods for Entertainment, Enterprise, Healthcare, as well as customized demonstrations. It includes a 170-seat movie theater to showcase the latest audio and immersive cinema technologies, and offers a fully equipped restaurant and coffee corner.

20140113 1542  XE11406
Client: National Monument Kamp Vught
Designer: Rietbroek Oudijn Designers
Location: Vught, The Netherlands
Surface m2: 600
Realization: 27-09-2013
Disciplines: Interior, Audio-visual and multimedia, Graphics
Work fields: Visitor and Information centre
Themes: Icon History

The last remaining authentic camp barrack 1 on the Lunettenlaan has been a listed building since 2001. Barrack unit 1B stood empty until the foundation (a partnership between the Museum Maluku, the Vughts Museum and Camp Vught National Memorial) acquired the right of superficies in 2010. Under the flag of Camp Vught National Memorial, a permanent resentation has been developed on the history and functions of the barrack. The exhibition covers four periods: the concentration camp (1943-1944), the evacuation camp for German civilian evacuees from the border area (1944-1945) and the internment camp (1944-1949). Since 1951, part of the camp has been in use as ‘Lunetten’ residential compound for Moluccan ex-KNIL soldiers and their families. Barrack 1B brings together the experiences of tens of thousands of people who were forced to stay at this location during the past 70 years.

Bijloke1
Client: City of Gent
Designer: Bailleul Design Agency
Location: Gent, Belgium
Realization: 09-06-2017
Disciplines: Graphics
Work fields: Visitor and Information centre
Themes: Icon Nature

In the context of improved accessibility of the Bijlokesite, a signage strategy is elaborated. This will result in improved accessibility by means of signage boards, information carriers about the site’s historical value and digitale message carriers for the wide publicity at the Bijlokesite.

Bruns was responsible for the signage at the Bijlokesite in Gent.
The assignment consisted of:
• Tests, test sets and final performance drawings
• Production
• Printing
• Placement

BW1511040153HR
Client: De Nederlandsche Bank
Designer: DST - het experience bureau
Location: Amsterdam, The Netherlands
Surface m2: 1200
Realization: 22-09-2015
Disciplines: Interior, Audio-visual and multimedia, Graphics
Work fields: Visitor and Information centre
Themes: Icon Technology

Economy is tough and money is boring. Right? But not in the, by Queen Máxima opened, visitor center of De Nederlandsche Bank. The center offers a fascinating presentation for everyone who wants to know more about economics and the scope of DNB. How can you see if a bill is real? Research carefully genuine and counterfeit banknotes in the false money lab, the only place in Europe where you can explore this. Or grab a gold bar and guess the weight. Financial education of young people is of great social importance. After all, more and more young people have debts. The visitor center is an interactive lifestyle experience for everyone from 16 years and older.

That the euro is the Dutch currency is known by children. But how the euro looks like exactly in the Netherlands and abroad, in which countries you can pay with the euro or how you count with the euro is often unknown. It is important that children learn this and because of that they will get an even more conscious approach to money. In the center, everyone discovers how the economy works in an interactive manner, through games, movies or a scavenger hunt. Besides they see that the role is of De Nederlandsche Bank and what the impact is on their own finances.

Photography: Bart Willemsen

11149 084
Client: Brasserie d’Orval s.a.
Designer: Sien - The Art of Exposure
Location: Villers-devant-Orval, Belgium
Surface m2: 100
Realization: 18-03-2011
Disciplines: Audio-visual and multimedia, Graphics
Work fields: Visitor and Information centre
Themes: Icon HistoryIcon Technology

Orval brewery, which is located inside the Abbey, was founded in 1931 in order to finance the large-scale works required to rebuild Orval. From the beginning, the brewery recruited employees from outside the Abbey, and one of these was the first master brewer, named Pappenheimer, who is credited with the recipe. The commercial policy of the brewery has always been adapted to the values observed by the Abbey community. The income from the brand is spent on social assistance and on maintaining the buildings.

The permanent exhibition clarifies how the Orval Trappist beer and cheese are made and why this has become part of the country’s culinary heritage. Interactive screens and an Abbey quiz are integrated to form an entertaining display. The last gallery of the visitor centre is dedicated to the monk and painter, Abraham. His work and life are interpreted and presented via a digital sketchbook.

2
Client: Amsterdam Museum
Designer: Kossmann.dejong
Location: Amsterdam, The Netherlands
Surface m2: 500
Realization: 08-09-2011
Disciplines: Audio-visual and multimedia, Graphics
Work fields: Museum
Themes: Icon ArtIcon History

Amsterdam DNA is a stimulating introduction to the city of Amsterdam and its history. The heart of the exhibition consists of familiar Amsterdam characteristics, such as entrepreneurship, free thinking, creativity and citizenship.

These characteristics were most in evidence during the Golden Age and the Nineteen Seventies. Having said that, they were actually under considerable pressure during the French occupation and the Second World War. An interactive play element of this new exhibition allows visitors to discover which of the four characteristics of the Amsterdam DNA they feel most closely related to.

Discovering history through stories
The exhibition consists of seven chapters which correspond to the seven periods of Amsterdam’s history. For each chapter, one item from the collection provides a point of departure for the story of that particular period. These stories are told by means of exciting animations which are projected onto large glass screens hanging in the middle of the room. The voice-overs to these animations are available in ten languages. Every visitor is given a travel guide in one of the ten languages with which they can activate the animation for each period in their preferred language.

Red theme
wall A 75 metre long red wall extends throughout the entire exhibition, depicting various facts and figures about the city’s history. Interactive elements have also been incorporated into this wall, such as short films, touch screens, games and interactives which allow visitors to smell, measure and listen.

The construction of a new bridge causes the exhibition to wind around the ‘Civic Guards Gallery’. A number of peep-holes have been made in the red wall as a unique way of including the Civic Guards Gallery in the exhibition.

41781105990 Dd9ebc3a41 O
Client: Anne Frank Foundation
Designer: Dagmar von Wilcken
Location: Amsterdam, The Netherlands
Surface m2: 1100
Realization: 22-11-2018
Disciplines: Interior, Showcases
Work fields: Museum
Themes: Icon History

After the Second World War, the former shelter at the Prinsengracht 263 in Amsterdam is threatened to expire. Otherwise, the resistance to demolition grew, because the Anne Frank story reached more and more people. The result is that in the mid-1950s demolition was prevented and shortly thereafter the Anne Frank Foundation was founded. Today, Anne Frank House is one of the three most visited museums of Amsterdam - The Netherlands.

A number of improvement points have been implemented in the refurbishment. The new museum route now offers much more context information for visitors without thorough knowledge of the Second World War and the Jewish Persecution. In addition, the experience aspect has been strongly influenced and some forms of presentation have been renewed. Dagmar von Wilcken has sought in the new design for more unity in the design of the museum presentations.

The difficulty of this project was the fact that parts of the front house and the entire backyard are still in the state as it was during the hiding. These unique spaces are part of the collection. For the work taking place in these spaces, special work instructions were carried out in co-operation with the museum collections department. In addition, during the refurbishment, the museum has just been open to the public. This meant for Bruns that all work had to be performed outside opening hours (before 09:00 and after 19:00 in the evening). Due to this limitation, the effective plans of this project became of great importance.

As an integral producer, Bruns was totally responsible for the redevelopment, in which the front and rear houses were re-arranged. Within this assignment, the dismantling of the current arrangement was made with flowing recovery work. Today, the production and installation of information/photo panels and the production, installation and layout of showcases (including integrated lighting). Working with the e-installer for the lighting plan and the e-terminals. And the purchase and installation of monitors and projection equipment. In all parts was the quality leading since the museum wants to offer visitors a high quality visit. The quality is not only defined in the design and the experience, but especially the appearance, installation, assembly and finishing must also be of a very high level.

Photography: Cris Toala Olivares

 GYS2802
Client: Foundation Goe Toeve
Designer: Atelier van Asseldonk
Location: Eindhoven, The Netherlands
Surface m2: 0
Realization: 16-10-2015
Disciplines: Interior
Work fields: Brand experience centre
Themes: Icon Leisure

EINDHOVEN - Symbolism, metaphor, and old Dutch proverbs come together to create an exuberant spectacle during Dutch Design Week. Inspired by the work of painters such as Jan Steen, artist Atelier van Asseldonk takes you to a world where he and 'Brabants’ Finest' intertwine a bygone era with the lively present, against the backdrop of the iconic Saint Augustine Church.

In the heart of Eindhoven a unique company of craftsmen join together to showcase their artisan skills. Atelier van Asseldonk from Mariaheide builds an entire art installation centred around a twenty-metre long table. Dressed by floral genius Oogenlust from Eersel and constructed by master builder Bruns from Bergeijk, it is a true work of art. At night the scenery will come alive as the nave of Saint Augustine Church transforms into a dining room, where Dick Middelweerd from restaurant De Treeswijkhoeve – awarded two Michelin stars – serves an exclusive dinner prepared especially for this event. Beerze Beer from Vessem will complete the feast with their exquisite beers.

Even outside the church people are working, eating, drinking, and singing. Market vendors sell their wares, the music plays, the food is delicious and the beer flows in abundance. Experience the remarkable vision of these contemporary craftsmen during this festive week and step into a world imagined from the work of artists like Jeroen Bosch, Pieter Bruegel, and Jan Steen.

The Allegory of the South takes place during Dutch Design Week from 16 through 25 October. Saint Augustine Church is open daily from 11:00 AM to showcase the still life. Outdoor activities will commence at the same time. The exclusive dinner starts at 19:00. Price is €150, per person, all-inclusive. Book your ticket below.

65
Client: Bailleul Design Agency
Designer: Bailleul Design Agency
Location: Leuven, Belgium
Surface m2: 300
Realization: 01-10-2018
Disciplines: Interior, Graphics
Work fields: Visitor and Information centre
Themes: Icon Leisure

The restaurant of Alma, the Catholic University of Leuven, is redesigned in the new Alma style. Bruns, in cooperation with the design agency Bailleul, has implemented the theme ‘playground’ throughout the restaurant. On the floor are positioned playful lines as reminder of the gym. Although these floor markings has the practical function to suggest the most efficient routing. Large collages, with a nod to Monthy Python, are placed on the walls. These image walls provide ‘instagrammability’, where the students are challenged to make original selfies.

The given time schedule was the biggest challenge in this project. The very limited time that was set demanded a total focus on the implementation of the design to execution. During the project required this a lot of interaction between the designer and supplier of the cool and heat elements. For the engineering the challenge was to merge all these parameters into a high-quality interior, where the technical and hygienic properties of the materials were of great importance. The result is impressive! 

Photography: Bailleul Ontwerpbureau

Bruns Download Icon Download PDF
Enter your e-mail address and you will receive the reference as a PDF.
Ongeldige invoer

Bruns Telefoon Wit   -   Mail

Portopolis - Port of Antwerp

Antwerp, Belgium

Portopolis, harbour pavilion located at the MAS in Antwerp has been rebranded as a visitor centre fo

VVV Inspiration Point Groenlo

Groenlo, The Netherlands

The new VVV Inspiration Point Groenlo takes the visitor into the history of Groenlo. 

What If

Bristol, England

What If, the new exhibition in the science centre We The Curious, Bristol

Fake for Real

Brussels, Belgium

Fake for Real - A history of forgery and falisifications
More information?
For more information about Bruns and our production facilities, we would like to invite you to visit our inspiring location De Ploeg. Use the form below and we contact you as soon as possible.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31 (0)497 577027  Bruns Facebook Bruns Linkedin Bruns Twitter